Llei d'acció exterior i diplomàcia del Principat de Catalunya

    Violant
    Violant


    Nombre de missatges : 1956
    Ciutat / CiudadPuigcerdà Principat de Catalunya

    Fecha de inscripción : 06/04/2013

    Llei d'acció exterior i diplomàcia del Principat de Catalunya Empty Llei d'acció exterior i diplomàcia del Principat de Catalunya

    Missatge  Violant Dg 01 Gen 2017, 11:22

    Sigfridus escrigué:[rp]


    Llei d'acció exterior i diplomàcia del Principat de Catalunya Blaso Llei d'acció exterior i diplomàcia del Principat de Catalunya Generalitat


    LEY DE ACCIÓN EXTERIOR Y DIPLOMACIA DEL PRINCIPADO DE CATALUNYA

    Preámbulo

    El Principado de Catalunya dispone de una situación geográfica privilegiada, pues se encuentra situado en la cabeza del Mediterráneo y dispone de la entrada fluvial más importante a la Península Ibérica desde el mismo, así como de las vías de comunicación terrestres más relevantes con el resto del continente europeo. Estas características, junto con el deseo de establecer, con el resto de Reinos y Repúblicas, relaciones que permitan desarrollar el potencial del Principado y situar su nombre en una buena posición en los ámbitos económico, político, militar y social hacen valorar a las instituciones catalanas la importancia de constituir un cuerpo diplomático eficiente y responsable.

    Título Primero: De la justificación de la Ley

    En base a la Constitución del Principado de Catalunya, se reconoce al Govern de la Generalitat de Catalunya las siguientes competencias:

    f) El comercio interno e internacional, y el establecimiento de Tratados Comerciales.
    g) Los tratados de amistad y cooperación exterior, con la aprobación de las Cortes.

    Así como al Príncipe, las siguientes competencias:

    d) Como máximo representante del Principado ante la Realeza y las Cortes extranjeras, tender lazos de amistad y paz con los demás reinos.

    De modo que, con el fin de regular al cuerpo diplomático que representa al Príncipado de Catalunya más allá de sus fronteras y ante las distintas instituciones y organizaciones internacionales se establece la Ley Real de Embajadas.

    Título Segundo: De las definiciones en lo relativo a la Diplomacia

    Art.I. Príncipe: Se reconoce al Príncipe como la figura de más alto rango y prestigio en la diplomacia. En base a lo dispuesto en el Título Primero de esta Ley, con referencia a la Constitución, la presencia del Príncipe y su actividad en los actos y tratados serán considerados como un símbolo de distinción, prestigio y compromiso así como un puente resistente para el establecimiento de relaciones con las Coronas y Cortes extranjeras.

    Art.II. Canciller Real: Puesto designado por el Príncipe de Catalunya previa aprobación por el President de la Generalitat, es considerado a todos los efectos funcionario del Principado. El Canciller Real es el enlace directo entre el Príncipe, la Generalitat y el cuerpo diplomático. Recae sobre él la defensa de los intereses internacionales de Cataluña y el desarrollo y la creación de relaciones exteriores en base a la hoja de ruta que marque la Generalitat. Para ello deberá llevar a cabo la organización, dirección y gestión de las relaciones exteriores ya existentes, del Vice-Canciller Real, de los Embajadores Reales, Embajadores, Cónsules y de los tratados y contratos que se firmen, creen o establezcan.

    Art.III. Vice-Canciller Real: Puesto designado por el Canciller Real previa aprobación por el President de la Generalitat y el Príncipe, es considerado a todos los efectos funcionario del Principado. El Vice-Canciller Real es el segundo enlace directo entre el Príncipe, la Generalitat y el cuerpo diplomático. Recae sobre él la ayuda y el apoyo a la Cancillería en la defensa de los intereses internacionales de Cataluña y el desarrollo y la creación de relaciones exteriores en base a la hoja de ruta que marque la Generalitat. Para ello deberá ayudar en la coordinación, dirección y gestión de las relaciones exteriores ya existentes, de los Embajadores Reales, Embajadores, Cónsules y de los tratados y contratos que se firmen, creen o establezcan.

    Art.IV. Embajadores Reales*: Los Embajadores Reales son nombrados por el Canciller Real para representar al Principado de Catalunya y sus intereses ante una o varias Coronas extranjeras. Solo deberán rendir cuenta de su actividad frente al Canciller Real. Los tratados y contratos logrados por estos embajadores deberán ser firmados, por parte del Principado, por el Príncipe, el President y el Canciller Real.

    Art.V. Embajadores*: Los Embajadores, a diferencia de los Embajadores Reales, son nombrados por el Canciller Real para representar al Principado de Catalunya y sus intereses ante repúblicas, reinos o países en general dependientes de una entidad superior. Así como para representar al Principado ante individuos, organizaciones o entes particulares. Solo deberán rendir cuenta de su actividad frente al Canciller real. Los tratados y contratos logrados por estos embajadores deberán ser firmados, por parte del Principado, por el President y el Canciller Real.

    Art.VI. Cónsules: La figura del Cónsul es la figura de una persona con grandes contactos a nivel internacional y que sirve como representante de alto nivel del Principado. Cuenta con la confianza del Príncipe, President y del Canciller Real para representar los intereses de Catalunya a todos los niveles, ante los países, individuos, organizaciones o entes particulares. Los cónsules son nombrados por el Canciller Real previa aprobación del President y el Príncipe. Solo deberán rendir cuenta de su actividad ante el Canciller Real y los tratados y contratos logrados por los Cónsules deberán ser firmados en función del nivel diplomático al que realicen su trabajo (Embajador Real o Embajador).

    Art.VII. Tratado: Se define como tratado al documento legal firmado entre el Principado y una o más naciones extranjeras y que tiene, a ojos de la legislación catalana, rango de estatuto. Los tratados entrarán en vigor tras la firma de las autoridades citadas en los artículos IV y V de la presente Ley y las autoridades competentes de el/los país/es contraparte. Serán posteriormente sancionados por las Cortes tal y como establece su estatuto y la Constitución.

    Art.VIII. Contrato: Se define como contrato un acuerdo puntual y por escrito entre el Principado y una o más naciones extranjeras, individuos, organizaciones o entidades particulares. Los contratos serán firmados en nombre del Principado de Catalunya por el Príncipe y/o President y el Canciller Real; y en nombre de los país/es extranjero/s, individuos, organizaciones o entidades particulares por las autoridades o representantes competentes en cada caso.

    Título Tercero: De las competencias

    Art.IX. Príncipe: El Príncipe es reconocido como la figura de más alto rango en la diplomacia catalana así como un símbolo de honor, prestigio y compromiso en las reuniones, tratados o contratos en los que se presente o estampe su firma. Se le reconoce mediante este estatuto:
    -El nombramiento del Canciller Real con la necesaria aprobación del President de la Generalitat.
    -La aprobación del nombramiento del Vice-Canciller realizado por parte del Canciller Real.
    -La aprobación del nombramiento de los Cónsules por parte del Canciller Real.
    -La firma de los tratados y contratos que sean incluidos en lo descrito en el artículo IV de la presente Ley.
    -La colaboración con el Canciller Real, los Embajadores Reales y los Cónsules en el desarrollo de sus funciones.
    -El establecimiento de lazos de amistad y paz con los demás Reinos y Coronas.

    Art.X. President de la Generalitat: En base a este estatuto se le otorgan al President las siguientes competencias:
    -La aprobación del nombramiento del Canciller Real realizado por el Príncipe.
    -La aprobación del nombramiento de los Cónsules realizado por parte del Canciller Real.
    -La aprobación del nombramiento del Vice-Canciller realizado por parte del Canciller Real.
    -La firma de los tratados y contratos que sean incluidos en lo descrito en el artículo V de la presente Ley.
    -El envío de una hoja de ruta, creada en consenso por el Govern, al Canciller Real para que este ejecute las actividades necesarias en el ámbito internacional y defender así los intereses del Principado en los ámbitos económico, político y social más allá de las fronteras del Principado.

    Art.XI. Canciller Real: Se le reconocen al Canciller Real las siguientes competencias:
    -La creación y el mantenimiento de relaciones con las naciones extranjeras.
    -La organización de toda la información recibida de los Embajadores Reales, Embajadores y Cónsules así como su remisión, en forma de informes periódicos o puntuales, al President y el Príncipe.
    -El establecimiento y la firma de tratados y contratos de carácter puntual.
    -El nombramiento de Embajadores Reales y Embajadores ante las naciones extranjeras.
    -El nombramiento del Vice-Canciller Real previa aprobación del President y del Princep.
    -El nombramiento de los Cónsules previa aprobación del President y del Princep.
    -La elaboración de un registro público de todos los tratados y contratos firmados.
    -La colaboración con el Baile, el Comisario de Comercio y el Comisario de Minas y grandes obras en el desarrollo económico del Principado.
    -La colaboración con el Consulado del Mar en todos aquellos aspectos regulados en las Leyes relacionadas con el mar.
    -La colaboración con el Juez, el Fiscal y el Prefecto de los Mariscales en lo relativo a los posibles Tratados de cooperación judicial firmados o que puedan firmarse.
    -La colaboración con el Estado Mayor del ejército Almogàver en lo relativo a los posibles Tratados de Defensa mutua, cooperación militar o todos aquellos de índole militar firmados o que puedan firmarse.

    Art.XII. Vice-Canciller Real:Se le reconocen al Vice-Canciller Real las siguientes competencias:
    - La creación y el mantenimiento de relaciones con las naciones extranjeras.
    - La organización de toda la información recibida de los Embajadores Reales, Embajadores y Cónsules así como su remisión, en forma de informes periódicos o puntuales, al President y el Príncipe en ausencia o indisponibilidad del Canciller.
    - El establecimiento y la firma de tratados y contratos de carácter puntual.
    - En caso de ausencia del Canciller Real, el nombramiento de Embajadores Reales y de Embajadores ante las naciones extranjeras.
    - En caso de ausencia del Canciller Real, el nombramiento de los Cónsules previa aprobación del President y del Princep.
    -La colaboración con el Baile, el Comisario de Comercio y el Comisario de Minas y grandes obras en el desarrollo económico del Principado.
    -La colaboración con el Consulado del Mar en todos aquellos aspectos regulados en las Leyes relacionadas con el mar.
    -La colaboración con el Juez, el Fiscal y el Prefecto de los Mariscales en lo relativo a los posibles Tratados de cooperación judicial firmados o que puedan firmarse.
    - En caso de ausencia del Canciller Real, la colaboración con el Estado Mayor del ejército Almogàver en lo relativo a los posibles Tratados de Defensa mutua, cooperación militar o todos aquellos de índole militar firmados o que puedan firmarse.

    Art.XIII. Embajadores Reales: Los Embajadores Reales, como representantes del Principado de Catalunya ante las Coronas y cortes extranjeras ante las que han sido nombrados, tendrán competencia sobre:
    -La creación de tratados y contratos que deberán ser presentados al Canciller Real.
    -El establecimiento de una línea de comunicación continua y segura con el/los representante/s de la Corona a la que hayan sido asignados.
    -El envío de información regular al Canciller Real sobre la situación de la Corona a la cual han sido enviados, quedando las características de esta información y su periodicidad a decisión del Canciller Real.
    -La remisión de todos aquellos comunicados y sucesos que puedan ser de interés tanto del Principado hacia la Corona a la que han sido asignados como de dicha Corona hacia el Principado.

    Art.XIV. Embajadores: Los Embajadores, como representantes del Principado de Catalunya ante los Reinos, Repúblicas o países en general dependientes de una entidad superior, así como ante individuos, organizaciones o entes particulares, tendrán competencia sobre:
    -La creación de tratados y contratos que deberán ser presentados al Canciller Real.
    -El establecimiento de una línea de comunicación continua y segura con el/los representante/s del país o ente al que hayan sido asignados.
    -El envío de información regular al Canciller Real sobre la situación del país o ente al cual han sido asignados, quedando las características de esta información y su periodicidad a decisión del Canciller Real.
    -La remisión de todos aquellos comunicados y sucesos que puedan ser de interés tanto del Principado hacia el país o ente al que han sido asignados como de dicho país o ente hacia el Principado.

    Art.XV. Cónsul: Los Cónsules, como representantes del Principado de Catalunya a todos los niveles diplomáticos, tendrán competencia sobre:
    -La creación de tratados y contratos con naciones extranjeras, individuos, organizaciones o entes particulares que deberán ser presentados al Canciller Real
    -El envío de toda aquella información que considere relevante sobre la situación internacional al Canciller Real.
    En el caso de actuar ante una Corona, país o ente que cuente con un Embajador o Embajador Real asignado, deberá colaborar con el mismo y facilitarle todo su trabajo.

    Título Cuarto: Del establecimiento de relaciones y los tratados de comercio, amistad, colaboración y cooperación exterior

    Art.XVI. Sobre la presentación de los diplomáticos catalanes: El cuerpo diplomático catalán debe ser consciente de que su actuar representa a todo el Principado y por tanto debe hacer gala de una excelente y educada presentación y trato ante las autoridades a las que han sido asignados.

    Art.XVII. Sobre los tratados: Se reconocen mediante esta Ley los siguientes tratados:
    - Tratados de reconocimiento de soberanía
    - Tratados de reconocimiento y respeto del estatus del cuerpo diplomático
    - Tratados de no agresión
    - Tratados de cooperación judicial/militar/comercial
    - Todos aquellos tratados que se firmen y no sean clasificados en ninguno de los anteriores tratados tipo.

    Art.XVIII. Del establecimiento de relaciones: Se establece como pre-requisito indispensable para el establecimiento de unas relaciones estables con las Coronas, Reinos y Repúblicas extranjeras que sea firmado un tratado de reconocimiento y respeto del estatus del cuerpo diplomático. No siendo necesario ni afectando dicho tratado para el establecimiento de contratos puntuales ni sobre las relaciones preexistentes a la firma de esta Ley.


    Llei d'acció exterior i diplomàcia del Principat de Catalunya 2150sc1
    Llei d'acció exterior i diplomàcia del Principat de Catalunya Pres_v

    Sancionado por las cortes el 28 de marzo de 1463.
    Llei d'acció exterior i diplomàcia del Principat de Catalunya Corts_v1

    Disposición final:
    La presente Ley no invalida ninguno de los tratados ni contratos firmados hasta el momento si bien el Cuerpo Diplomático deberá adaptar su actividad y proyección exterior a lo establecido en esta Ley.

    Aclaraciones:
    * El nombramiento de una persona como Embajador Real ante una Corona no es excluyente de nombrarlo como Embajador ante los distintos reinos o repúblicas de esa Corona.



    Llei d'acció exterior i diplomàcia del Principat de Catalunya Blaso Llei d'acció exterior i diplomàcia del Principat de Catalunya Generalitat


    LLEI D'ACCIÓ EXTERIOR I DIPLOMÀCIA DEL PRINCIPAT DE CATALUNYA

    Preàmbul

    El Principat de Catalunya disposa d'una situació geogràfica privilegiada, ja que es troba situat al cap del Mediterrani i disposa de l'entrada fluvial més important a la Península Ibèrica des del mateix, així com de les vies de comunicació terrestres més rellevants amb la resta del continent europeu. Aquestes característiques, juntament amb el desig d'establir, amb la resta de Regnes i Repúbliques, relacions que permetin desenvolupar el potencial del Principat i situar el seu nom en una bona posició en els àmbits econòmic, polític, militar i social fan valorar a les institucions catalanes la importància de constituir un cos diplomàtic eficient i responsable.

    Títol Primer: De la justificació de la Llei

    En base a la Constitució del Principat de Catalunya, es reconeix al Govern de la Generalitat de Catalunya les següents competències:

    a) El comerç intern i internacional, i l'establiment de Tractats Comercials.
    b) Els tractats d'amistat i cooperació exterior, amb l'aprovació de les Corts.

    Així com al Príncep, les següents competències:

    c) Com a màxim representant del Principat davant la Reialesa i les Corts estrangeres, crear llaços d'amistat i pau amb els altres regnes.

    De manera que, amb la finalitat de regular al cos diplomàtic que representa al Principat de Catalunya més enllà de les seves fronteres i davant les diferents institucions i organitzacions internacionals s'estableix la Llei Reial d'Ambaixades.

    Títol Segon: De les definicions quant a la Diplomàcia

    Art.I. Príncep: Es reconeix al Príncep com la figura de més alt rang i prestigi en la diplomàcia. Sobre la base del que es disposa en el Títol Primer d'aquesta Llei, amb referència a la Constitució, la presència del Príncep i la seva activitat en els actes i tractats seran considerats com un símbol de distinció, prestigi i compromís així com un pont resistent per a l'establiment de relacions amb les Corones i Corts estrangeres.

    Art.II. Canceller Reial: Lloc designat pel Príncep de Catalunya prèvia aprovació pel President de la Generalitat, és considerat amb caràcter general funcionari del Principat. El Canceller Reial és l'enllaç directe entre el Príncep, la Generalitat i el cos diplomàtic. Recau sobre ell la defensa dels interessos internacionals de Catalunya i el desenvolupament i la creació de relacions exteriors sobre la base del full de ruta que marqui la Generalitat. Per a això haurà de dur a terme l'organització, direcció i gestió de les relacions exteriors ja existents, del Vice-Canceller Reial, dels Ambaixadors Reials, Ambaixadors, Cònsols i dels tractats i contractes que se signin, creuen o estableixin.

    Art.III. Vice-Canceller Reial: Lloc designat pel Canceller Reial prèvia aprovació pel President de la Generalitat i el Príncep, és considerat amb caràcter general funcionari del Principat.
    El Vice-Canceller Reial és el segon enllaç directe entre el Príncep, la Generalitat i el cos diplomàtic. Recau sobre ell l'ajuda i el suport a la Cancelleria en la defensa dels interessos internacionals de Catalunya i el desenvolupament i la creació de relacions exteriors sobre la base del full de ruta que marqui la Generalitat. Per a això haurà d'ajudar en la coordinació, direcció i gestió de les relacions exteriors ja existents, dels Ambaixadors Reials, Ambaixadors, Cònsols i dels tractats i contractes que se signin, creuen o estableixin.

    ART.IV. Ambaixadors Reials*: Els Ambaixadors Reials són nomenats pel Canceller Reial per representar al Principat de Catalunya i els seus interessos davant una o diverses Corones estrangeres. Solament hauran de rendir compte de la seva activitat enfront del Canceller Reial. Els tractats i contractes assolits per aquests ambaixadors hauran de ser signats, per part del Principat, pel Príncep, el President i el Canceller Reial.

    Art.V. Ambaixadors*: Els Ambaixadors, a diferència dels Ambaixadors Reials, són nomenats pel Canceller Reial per representar al Principat de Catalunya i els seus interessos davant repúbliques, regnes o països en general depenents d'una entitat superior. Així com per representar al Principat davant individus, organitzacions o ens particulars. Solament hauran de rendir compte de la seva activitat enfront del Canceller Reial. Els tractats i contractes assolits per aquests ambaixadors hauran de ser signats, per part del Principat, pel President i el Canceller Reial.

    Art.VI. Cònsols: La figura del Cònsol és la figura d'una persona amb grans contactes a nivell internacional i que serveix com a representant d'alt nivell del Principat. Compta amb la confiança del Príncep, President i del Canceller Reial per representar els interessos de Catalunya a tots els nivells, davant els països, individus, organitzacions o ens particulars. Els cònsols són nomenats pel Canceller Reial prèvia aprovació del President i el Príncep. Solament hauran de rendir compte de la seva activitat davant el Canceller Reial i els tractats i contractes assolits pels Cònsols hauran de ser signats en funció del nivell diplomàtic al que Reialitzin el seu treball (Ambaixador Reial o Ambaixador).

    Art.VII. Tractat: Es defineix com a tractat al document legal signat entre el Principat i una o més nacions estrangeres i que té, a ulls de la legislació catalana, rang d'estatut. Els tractats entraran en vigor després de la signatura de les autoritats citades en els articles IV i V de la present Llei i les autoritats competents del/els país/os contraparts. Seran posteriorment sancionats per les Corts tal com estableix el seu estatut i la Constitució.

    Art.VIII. Contracte: Es defineix com a contracte un acord puntual i per escrit entre el Principat i una o més nacions estrangeres, individus, organitzacions o entitats particulars. Els contractes seran signats en nom del Principat de Catalunya pel Príncep i/o President i el Canceller Reial; i en nom dels país/és estranger/s, individus, organitzacions o entitats particulars per les autoritats o representants competents en cada cas.

    Títol Tercer: De les competències

    Art.IX. Príncep: El Príncep és reconegut com la figura de més alt rang en la diplomàcia catalana així com un símbol d'honor, prestigi i compromís en les reunions, tractats o contractes en els quals es present o estampi la seva signatura. Se li reconeix mitjançant aquest estatut:
    -El nomenament del Canceller Reial amb l' aprovació necessària del President de la Generalitat.
    -L'aprovació del nomenament del Vice-Canceller Reial per part del Canceller Reial.
    -L'aprovació del nomenament dels Cònsols per part del Canceller Reial.
    -La signatura dels tractats i contractes que siguin inclosos en el descrit en l'article IV de la present Llei.
    -La col·laboració amb el Canceller Reial, els Ambaixadors Reials i els Cònsols en el desenvolupament de les seves funcions.
    -L'establiment de llaços d'amistat i pau amb els altres Regnes i Corones.

    Art.X. President de la Generalitat: Sobre la base d'aquest estatut se li atorguen al President les següents competències:
    -L'aprovació del nomenament del Canceller Reial realitzat pel Príncep.
    -L'aprovació del nomenament dels Cònsols Reials per part del Canceller Reial.
    -L'aprovació del nomenament del Vice-Canceller Reial per part del Canceller Reial.
    -La signatura dels tractats i contractes que siguin inclosos en el descrit en l'article V de la present Llei.
    -L'enviament d'un full de ruta, creada en consens pel Govern, al Canceller Reial perquè aquest executi les activitats necessàries en l'àmbit internacional i defensar així els interessos del Principat en els àmbits econòmic, polític i social més enllà de les fronteres del Principat.

    ART.XI. Canceller Reial: Se li reconeixen al Canceller Reial les següents competències:
    -La creació i el manteniment de relacions amb les nacions estrangeres.
    -L'organització de tota la informació rebuda dels Ambaixadors Reials, Ambaixadors i Cònsols així com la seva remissió, en forma d'informes periòdics o puntuals, al President i el Príncep.
    -L'establiment i la signatura de tractats i contractes de caràcter puntual.
    -El nomenament d'Ambaixadors Reials i Ambaixadors davant les nacions estrangeres.
    -El nomenament del Vice-Canceller Reial prèvia aprovació del President i del Princep.
    -El nomenament dels Cònsols prèvia aprovació del President i del Princep.
    -L'elaboració d'un registre públic de tots els tractats i contractes signats.
    -La col·laboració amb el Batlle, el Comissari de Comerç i el Comissari de Mines i grans obres en el desenvolupament econòmic del Principat.
    -La col·laboració amb el Consolat del Mar en tots aquells aspectes regulats en les Lleis relacionades amb el mar.
    -La col·laboració amb el Jutge, el Fiscal i el Prefecto dels Mariscals quant als possibles Tractats de cooperació judicial signats o que puguin signar-se.
    -La col·laboració amb l'Estat Major de l'exèrcit Almogàver quant als possibles Tractats de Defensa mútua, cooperació militar o tots aquells d'índole militar signats o que puguin signar-se.

    Art.XII. Vice-Canceller Reial:Se li reconeixen al Vice-Canceller Reial les següents competències:
    - La creació i el manteniment de relacions amb les nacions estrangeres.
    - L'organització de tota la informació rebuda dels Ambaixadors Reials, Ambaixadors i Cònsols així com la seva remissió, en forma d'informes periòdics o puntuals, al President i el Príncep en absència o indisponibilidad del Canceller.
    - L'establiment i la signatura de tractats i contractes de caràcter puntual.
    - En cas d'absència del Canceller Reial, el nomenament d'Ambaixadors Reials i d'Ambaixadors davant les nacions estrangeres.
    - En cas d'absència del Canciler Reial, el nomenament dels Cònsols prèvia aprovació del President i del Princep.
    -La col·laboració amb el Ball, el Comissari de Comerç i el Comissari de Mines i grans obres en el desenvolupament econòmic del Principat.
    -La col·laboració amb el Consolat del Mar en tots aquells aspectes regulats en les Lleis relacionades amb el mar.
    -La col·laboració amb el Jutge, el Fiscal i el Prefecte dels Mariscals en quant als possibles Tractats de cooperació judicial signats o que puguin signar-se.
    - En cas d'absència del Canciler Reial, la col·laboració amb l'Estat Major de l'exèrcit Almogàver en quant als possibles Tractats de Defensa mútua, cooperació militar o tots aquells d'índole militar signats o que puguin signar-se.

    Art.XIII. Ambaixadors Reials: Els Ambaixadors Reials, com a representants del Principat de Catalunya davant les Corones i corts estrangeres davant les quals han estat nomenats, tindran competència sobri:
    -La creació de tractats i contractes que hauran de ser presentats al Canceller Reial.
    -L'establiment d'una línia de comunicació contínua i segura amb el/els representant/s de la Corona a la qual hagin estat assignats.
    -L'enviament d'informació regular al Canceller Reial sobre la situació de la Corona a la qual han estat enviats, quedant les característiques d'aquesta informació i la seva periodicitat a decisió del Canceller Reial.
    -La remissió de tots aquells comunicats i successos que puguin ser d'interès tant del Principat cap a la Corona a la qual han estat assignats com d'aquesta Corona cap al Principat.

    Art.XIV. Ambaixadors: Els Ambaixadors, com a representants del Principat de Catalunya davant els Regnes, Repúbliques o països en general depenents d'una entitat superior, així com davant individus, organitzacions o ens particulars, tindran competència sobri:
    -La creació de tractats i contractes que hauran de ser presentats al Canceller Reial.
    -L'establiment d'una línia de comunicació contínua i segura amb el/els representant/s del país o ens al que hagin estat assignats.
    -L'enviament d'informació regular al Canceller Reial sobre la situació del país o ens al com han estat assignats, quedant les característiques d'aquesta informació i la seva periodicitat a decisió del Canceller Reial.
    -La remissió de tots aquells comunicats i successos que puguin ser d'interès tant del Principat cap al país o ens al que han estat assignats com d'aquest país o ens cap al Principat.

    ART.XV. Cònsol: Els Cònsols, com a representants del Principat de Catalunya a tots els nivells diplomàtics, tindran competència sobri:
    -La creació de tractats i contractes amb nacions estrangeres, individus, organitzacions o ens particulars que hauran de ser presentats al Canceller Reial
    -L'enviament de tota aquella informació que consideri rellevant sobre la situació internacional al Canceller Reial.
    En el cas d'actuar davant una Corona, país o ens que compti amb un Ambaixador o Ambaixador Reial assignat, haurà de col·laborar amb el mateix i facilitar-li tot el seu treball.

    Títol Quart: De l'establiment de relacions i els tractats de comerç, amistat, col·laboració i cooperació exterior

    Art.XVI. Sobre la presentació dels diplomàtics catalans: El cos diplomàtic català ha de ser conscient que el seu actuar representa a tot el Principat i per tant ha de fer gala d'una excel·lent i educada presentació i tracte davant les autoritats a les quals han estat assignats.

    Art.XVII. Sobre els tractats: Es reconeixen mitjançant aquesta Llei els següents tractats:
    - Tractats de reconeixement de sobirania
    - Tractats de reconeixement i respecte de l'estatus del cos diplomàtic
    - Tractats de no agressió
    - Tractats de cooperació judicial/militar/comercial
    - Tots aquells tractats que se signin i no siguin classificats en cap dels anteriors tractats tipus.

    Art.XVIII. De l'establiment de relacions: S'estableix com pre-requisit indispensable per a l'establiment d'unes relacions estables amb les Corones, Regnes i Repúbliques estrangeres que sigui signat un tractat de reconeixement i respecte de l'estatus del cos diplomàtic. No sent necessari ni afectant aquest tractat per a l'establiment de contractes puntuals ni sobre les relacions preexistents a la signatura d'aquesta Llei.

    Llei d'acció exterior i diplomàcia del Principat de Catalunya 2150sc1
    Llei d'acció exterior i diplomàcia del Principat de Catalunya Pres_v

    Sancionat per les Corts el 28 marz de 1463.
    Llei d'acció exterior i diplomàcia del Principat de Catalunya Corts_v1

    Disposició final:
    La present Llei no invalida cap dels tractats ni contractes signats fins al moment si ben el Cos Diplomàtic haurà d'adaptar la seva activitat i projecció exterior a l'establert en aquesta Llei.

    Aclariments:
    El nomenament d'una persona com a Ambaixador Reial davant una Corona no és excloent de nomenar-ho com a Ambaixador davant els diferents regnes o repúbliques d'aquesta Corona.
    [/rp]

      Data i hora actual: Dj 28 Mar 2024, 08:55